pijl

Over mij

Ik ben Els Heuts, getrouwd, moeder van vier volwassen kinderen en woon in Zwolle. Ik heb jarenlang bij verschillende organisaties gewerkt als journalist, bladenmaker, communicatieadviseur en docent. Schrijven doe ik nog steeds graag.

Maar ik vind het ook fijn om met mensen te werken en ze een stukje verder te helpen bij het doel wat ze willen bereiken. Daar krijg ik energie van. Ik heb in 2019 de post HBO-opleiding Leefstijlcoach afgerond. Een opleiding die goed aansloot bij mijn interesses in voeding, bewegen, stress, slaap, ontspanning en het effect daarvan op je gezondheid.

Ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren. Daarom heb ik een geaccrediteerde post-HBO registeropleiding tot leefstijlcoach gevolgd die toegang biedt tot de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BCLN). Ik ben lid van deze beroepsvereniging en volg het door hen opgestelde beroepsprofiel en gedragscode. Om een goede kwaliteit te blijven bieden, ben ik aangesloten bij KABIZ (Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg). Dat betekent dat ik regelmatig cursussen en bijscholingen doe om in dit kwaliteitsregister te mogen blijven staan. 

leefstijlcoach zwolle 190530 233-45

Mijn aanpak is nuchter en concreet. Ik geloof niet in voedingshypes, hippe voedingsmiddelen en dieten waarbij je razendsnel afvalt. Waar ik wel in geloof is om mensen op een verantwoorde manier te helpen om hun leefstijl te veranderen, op een wijze die bij hen past. Dat is de manier om het ook op de langere termijn vol te houden. Het is ook de stijl van coachen die bij mij past. Want voorschriften opleggen of opgelegd krijgen, ligt mij niet zo.  

In januari 2021 werd ik geinterviewd door de Assendorper. Dat is de wijkkrant van Assendorp, de wijk waar ik met heel veel plezier woon. Hieronder het interview: 

leefstijlcoach zwolle Artikel Assendorper januari 2021